top of page

Gräsheden

Gräsheden är belägen vid Görälvens norra strand och är en av tre små byar mellan Fulunäs och Grundforsen som ligger i dalgången med Sälenfjällen i söder och Näsfjället och Fulufjället i norr.

Görälven och Fuluälven flyter här samman och bildar Västerdalälven. Rastplatsen med statyn Fulunässoldaten, som restes till minne av alla män och kvinnor som skyddat och vaktat gränsen Norge-Sverige under andra världskriget.

Sälen Vandrarhem har under dem senaste åren utvecklat en ledsystemet så att det är enkelt att nå Södra Kungsleden. Lederna är spångats och efter behov har broar anlagts över bäckar samt vägledande skyltar har satts upp.

FISKA

Det finns mycket bra fiske i Görälven här fiskar man harr, öring och sik. Flugfiske är ett spännande sätt att fiska i dessa vatten men andra sätt är också effektiva. I området finns även många fina bäckar att fiska i. Vill man fiska i sjöar eller i tjärnar så finns det många i området. I dessa vatten kan fångsten bli öring, röding eller  regnbågslax. Det finns även fina sjöar med bra gäddfiske.

SKIDSPÅR


Egna skidspår från Vandrarhemmet i och runt Gräsheden

Please reload

bottom of page