top of page
Packning

FISKA

 

Det finns mycket bra fiska i Görälven här fiskar man harr, öring och sik. Flugfiska är ett spännande sätt att fiska i dessa vatten men andra sätt är också effektiva. I området finns även många fina bäckar att fiska i. Vill man fiska i sjöar eller i tjärnar så finns det många i området. I dessa vatten kan fångsten bli öring, röding eller  regnbågslax. Det finns även fina sjöar med bra gäddfiska.
 

Fishing

I och runt Sälen finns mycket att göra, Fulufjäll National Park, med flera natur reservat i omgivning, Vandring på Sälenfjäll eller längst kungsleden, Fiska i Görälven, Cykle utförs cross country eller of road etc etc

Njupäskär

FULUFJÄLLET

 

Fulufjället är med sina 380 kvadrat kilometer den största nationalparken i Sverige utanför Norrbotten. Njupeskärs vattenfall är 93 meter högt. På vintern fryser det och formar ett isande blått pansar. Världens äldsta träd, På Fulufjället finns en klon av en gran som växt på samma ställe i 9550 år

 

Mer information Fulufjället

Fiskepakett inkl boende fiskekort o frukost

Mer information om fiska i Görälven och Transtrand fiskeområde

VANDRA

 

Sälenfjäll är ingången till Kungsleden där man kan fortsätter över Fulufjäll till Grövelsjön och Storlien.
Vill man inte går så långt finns massa med olika dags promenader.
 

.

Vi erbjuder att kör dig gratis till utgångs start punkten med vårt offert "DRIVE AND HIKE" 

Mer information om olika promenader i och runt Sälenfjällen kan läsas på www.visf.se

Fjäll
Canoeing

KANOE

 

Åk kanot genom sälens fina älvar och få en upplevelse du aldrig glömmer! Vackra kanotleder i varierande svårighet och längder. Pröva på Görälven som finns några meter från huset.

 

Söker du äventyr och spänning är detta något för dig.
Glida ljudlöst nedför Görälven och upplev det vilda djurlivet och naturen från den mäktiga älven. Chansen är stor att du får se både älg, bäver, räv och med lite extra tur björn eller lodjur.  

Det finns allt från hel till halv dag, och för att ingen ska känna sig osäker ger vi självklart ut en form av genomgång/lektion innan ni ger er ut,

Det finns vatten forser för alla!

Mer info om Kanoehyrning 

Stöten Camping

Sälen Kanoe

CYKLA

 

Mountain bike från Sälens Vandrarhem

I Sälen område är cykeln det ultimata på sommaren, knappt någon bil trafik för att stör, större möjligheter att ser vilda djur när man glider över fjällen.


  •  

Down Hill Bike Park

Sälen Bike Park Lindvallen
Byt ut stavarna mot ett styre, pjäxorna mot ett par skor, skidorna mot ett par pedaler och ge dig ut i backen!

 

Sälen Bike Park öppnar 23:e juni 2011. Välkomna till ännu en härlig cykelsommar!

 

Mer info på Skistars hemsida.

Cross country

Rörbocksnäs

Här i Rörbäcksnäs har vi sedan sommaren 2007 genomfört en satsning på crosscountry-leder för mountainbike, målet har varit att kunna erbjuda rolig och snabb cykling på bra skyltade leder som de flesta ska kunna trivas på. Ett stort ideellt arbete har utförts för att rekognoscera och märka upp de olika lederna. Säsongen sträcker sig normalt från mitten av Maj till mitten/slutet av Oktober. Vi kommer att fortsätta att utveckla lederna med nya alternativ för att få flera att prova på mountainbike.

Mer info på klick här

Cycling
Signpost

Drive and hike

Vi erbjuder att köra dig med din bil till startpunkten. När vi är framme får du tips om vandringen och sen kör vi bilen tillbaka till vandrarhemmet och du vandrar tillbaka. Så enkelt som det kan vara, vandra tillbaka längs vandringsleder på fjället i din egen takt. Vårt enda villkor är att du bor hos oss den första och sista natten. Självklart kan du stanna längre om du vill och utforska området. 

bottom of page